Graszoden

Het is van groot belang dat de graszoden die in jouw tuin komen te liggen van uitmuntende kwaliteit zijn. Niet alleen op het moment van leggen moet het er perfect uitzien, ook na enige maanden en jaren moet je nog steeds kunnen genieten van een fraai gazon. Kwaliteit. En dat voor langere tijd. Dat is wat wij van Graszodenaanleggen.nl onze klanten garanderen. Daarom leveren wij altijd graszoden van A-kwaliteit. Met minder nemen wij geen genoegen.

Wanneer A-kwaliteit graszoden?

Dat is een goede vraag. Wanneer mogen we spreken bij graszoden van A-kwaliteit? Wij hanteren een aantal normen die we toetsen bij de kwaliteitsbepaling. Er zijn simpelweg afspraken met de kweker wat betreft de garantie op A-kwaliteit. Dit zijn in het kort de normen die wij stellen:

 • Regelmatige betreding van mens of dier is geen probleem
 • Bestand tegen wekelijks maaien
 • Snelle kieming in tuin gegarandeerd
 • Sierwaarde is hoog
 • Fraaie donkergroene kleur
 • Geen gebruik van plastic netten
 • Ongedierte- en onkruidvrij

Hieronder ziet u onze A-kwaliteit graszoden

Stap graszoden - 1
Stap graszoden - 2

Regelmatige betreding van mens of dier is geen probleem

De kans is groot dat je in de lente en zomer vaak in je tuin vertoeft en het gazon betreed. Is dat schadelijk voor de graszoden? Nee, mits je de grasmat niet zo intensief gebruikt als een sportveld is er niets aan de hand. Het gazon zal zich herstellen mits het voldoende mest en water krijgt!

Bestand tegen wekelijks maaien

Het klinkt wellicht wat vreemd. Maar sommige graszoden die kwalitatief minder zijn dan de onze kunnen het wekelijks maaien niet goed verdragen. Ook hiervoor geldt: kies je voor onze graszoden van A-kwaliteit, dan kun je probleemloos wekelijks het gras maaien. Het gevolg is dat je sterke en dichtbegroeide grasmat behouden blijft.

Snelle kieming in tuin gegarandeerd

Snelle kieming van je nieuwe graszoden is niet vanzelfsprekend. Dat vindt alleen maar plaats als de kweek vooraf op de juiste wijze heeft plaatsgevonden. De wortels en graszoden zijn dan sterk genoeg om zich in jouw tuin op een degelijke manier te wortelen. Ook daarom is de aanschaf van graszoden van A-kwaliteit min of meer een vereiste.

Sierwaarde is hoog

Het is al gezegd. Alles valt of staat met een goede kweek. Onze graszoden hebben minimaal een jaar lang bij de kweker op de akkers gelegen. Daar hebben de zoden alle tijd gekregen om dichtbegroeid te raken. Dat aspect is belangrijk als het gaat om de sierwaarde van het gazon!

Fraaie donkergroene kleur

De kleur van de graszoden hangt nauw samen met de sierwaarde. Is de sierwaarde hoog? Dan beschikken de graszoden nagenoeg altijd over de fraaie donkergroene kleur. Deze mooie groene kleur is niet alleen prettig om naar te kijken. Hierdoor weet je ook dat jouw gazon over de gewenste A-kwaliteit beschikt.

Geen gebruik van plastic netten

Wellicht klinkt het wat verrassend, maar in een enkel geval gebruikt men plastic netten bij de kweek van graszoden. Bij de graszoden die wij verkopen is dat geenszins het geval. Onze graszoden hebben een wortelstelsel van minimaal 12 maanden oud en hebben dus niet ‘de hulp’ nodig van plastic netten.

Ongedierte- en onkruidvrij

Bij levering van de graszoden ben je ervan verzekerd dat deze vrij zijn van ongedierte en onkruid. Tijdens het kweken van de graszoden wordt volop aandacht besteed aan de bestrijding van ongedierte en onkruid. Ook wat dit betreft krijg je van ons graszoden van A-kwaliteit.

Voordelen graszoden

Het gebruik van graszoden voor de aanleg van het gazon biedt vele voordelen. De graszodenkweker heeft eigenlijk al het ingewikkelde onderhoud voor je uitgevoerd. Van het gelijkmatig zaaien, verkrijgen van een dicht bezet gazon tot het bestrijden van onkruid. Graszoden zorgen ervoor dat je binnen twee weken een gebruiksklaar gazon hebt! Het enige waar jij je nog zorgen over hoeft te maken is of dat je kiest voor onze legservice of dat je zelf de handen uit de mouwen gaat steken!

 • Direct zichtbaar resultaat
 • Geen zand of stof dat overal in huis is terug te vinden
 • Binnen 14 dagen te betreden
 • Geen ingewikkeld onderhoud
 • Een buurman die jaloers is op je gazon

Wanneer graszoden leggen?

Heb je besloten om graszoden te leggen of dit te laten doen? Dan is het handig om te weten wanneer je dit kunt gaan doen! Uitgezonderd de winterperiode leggen wij het hele jaar door graszoden. Door de kans op vorst, regen en bevroren of erg natte grond leggen wij geen graszoden in deze periode en raden wij u dit dus ook af om zelf te doen.

Benieuwd naar de exacte periode en voordelen daarvan? Lees hier meer over wanneer graszoden leggen.

Graszoden kopen

Wil je een nieuw gazon aanleggen met graszoden? A-kwaliteit graszoden kopen die je natuurlijk bij Graszodenaanleggen.nl. Je kunt vervolgens de keuze maken om de graszoden zelf te leggen of gebruik te maken van de legservice. De graszoden bestellen kan middels het offerteformulier!

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?

Graszoden


Oppervlakte M²

Soort ondergrond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?