Gazononderhoud

Gazononderhoud advies

Met A-kwaliteit graszoden van Graszodenaanleggen.nl bent u verzekerd van een goede start van uw gazon. Het gazononderhoud lijkt daarna een fluitje van een cent, in de praktijk blijkt dit echter vaak anders te zijn. Een mooi en donkergroen gazon onderhouden vergt toch wel wat aandacht. De onderhoudsinstructies zoals hieronder weergegeven zijn speciaal door ons voor u opgesteld. Dankzij onze ervaring en kennis kunnen wij u helpen het gewenste resultaat te behalen.

Het gazon onderhoud in de eerste twee weken

Doordat de graszoden in de eerste twee weken nog niet geworteld zijn in de ondergrond zijn ze extra kwetsbaar. U dient in die periode wat extra zorg te besteden aan uw gazon. Na twee weken zijn de graszoden vast gegroeid in de bodem en vormen ze één geheel. U kunt dan minder gaan sproeien, dit betekend niet dat u achterover kunt gaan zitten. Het wekelijks maaien en ook bemesten gaan dan een belangrijke rol spelen.

Grasmaaier
Grasmaaier

Het onderhoud van de gelegde graszoden

Indien u de graszoden goed verzorgt, bent u al na twee weken verzekerd van een mooi gazon. Onder een goede verzorging van de gelegde graszoden verstaan wij een aantal zaken:

  • dagelijks sproeien;
  • niet betreden;
  • na 14 dagen voor de eerste keer maaien.

In de onderhoudsbrochure die u krijgt na afloop van de aanleg van uw gazon kunt u een uitgebreide omschrijving lezen van bovenstaande onderhoudstaken. Voor verdere uitleg verwijzen wij u dan ook graag naar deze brochure.

Van graszoden naar gazon

U heeft na twee weken voor de eerste keer het gras kunnen maaien. Vanaf dan heeft u een volwaardig gazon. Het gazon kan dan op een normale manier gebruikt worden, u mag het dus gaan betreden. Let wel op: indien het gras erg nat is, u doet er dan beter aan het gazon nog even te ontzien. Het gazon dient u vanaf nu ook op een normale manier te onderhouden. De graszoden zijn in de eerste weken slechts oppervlakkig geworteld. Als het droog of warm weer is dient u het gazon wat extra te helpen. Het gazon maaien doet u op een normale hoogte en ongeveer een keer in de week. Lees hieronder wat het onderhoud van een gazon inhoudt.

Onderhoudstaken aan uw gazon

Na de eerste twee weken start het reguliere onderhoud aan uw gazon. Deze taken moeten ervoor zorgen dat uw eigen grasmat er straks net zo mooi uit blijft zien als de stroken die u als graszoden geleverd heeft gekregen. Dus:

  • Dichtbezet met gras
  • Donker groen van kleur
  • Vrij van onkruid en mos
  • Géén kale plekken

Om dit te bewerkstelligen heeft u onderstaande onderhoudstaken uit te voeren. Op de desbetreffende pagina krijgt u verder uitleg over het nut en de juiste werkwijze bij de uitvoering van dit gazononderhoud. 

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?

Graszoden


Oppervlakte M²

Soort ondergrond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?