Bestaand gazon vervangen

Plannen voor een nieuw gazon zijn snel gemaakt. Het enthousiasme viert hoogtij, en vanwege de aanstaande zomerseizoen is langer wachten niet gewenst. Echter, voordat de nieuwe graszoden gelegd kunnen worden, moet je het bestaand gazon vervangen. “Moet ik dit zelf doen? Of kan ik dat uitbesteden aan de hovenier die mijn nieuwe grasmat komt leggen?”

Waarom bestaand gazon vervangen

Er zijn meerdere redenen om een bestaand gazon te verwijderen en nieuwe graszoden te laten leggen. Je ergert je bijvoorbeeld al heel lang aan het mos en onkruid op de oude grasmat. Of misschien is de grasdichtheid - en dus te veel kale plekken - je een doorn in het oog. Aanmodderen is doorgaans niet de beste optie. Het compleet vervangen van het bestaande gazon echter wel.

Voordat je het oude gazon gaat verwijderen, hebben wij van Graszodenaanleggen.nl één dringend advies. Wordt je gazon geteisterd door onkruid? Zorg dan dat dat eerst verwijderd wordt. Gebruik hiervoor de erkende onkruidverdelgers die bij een tuincentrum te verkrijgen zijn. Doe je dat niet en laat je het onkruid zitten, dan bestaat de kans dat de wortels ervan in jouw nieuw gazon opnieuw gaan uitlopen.

Graszoden snijder in de tuin
Mooi gazon met een groene haag

Hoe vervang ik mijn oude gazon

Los van de vraag wie het oude gazon verwijdert - jij of een erkend hovenier - er is een stappenplan dat moet worden gevolgd. Het is raadzaam dit stappenplan bij de hand te hebben, namelijk:

  • Stap 1 - Zorg ervoor dat in het oude gazon het onkruid is verdwenen. Het risico is te groot dat in de nieuwe graszoden het onkruid terugkeert.
  • Stap 2 - Nadat het onkruid van het oude gazon is verdelgd en verwijderd, kan men starten met het definitief verwijderen van de oude grasmat.
  • Stap 3 - Met een graszodensnijders dient de oude grasmat machinaal van de ondergrond te worden losgesneden.
  • Stap 4 - Na het machinale gedeelte dient men handmatig de randen af te steken.
  • Stap 5 - Het losgesneden gazon kan nu met een riek in een kruiwagen worden gedeponeerd.
  • Stap 6 - Verwijder de graszoden uit je tuin en voer het op de juiste manier af.
  • Stap 7 - Leg nu de A-kwaliteit graszoden van Graszodenaanleggen.nl aan in je tuin.

Het is belangrijk het oude gazon op een professionele wijze te laten vervangen. Gebeurt dit niet op de juiste wijze, dan heb je er in de toekomst wellicht nog last van. Dus wil je je grasmat laten vervangen door een nieuw gazon, dan is het handig alle werkzaamheden uit te besteden, bijvoorbeeld aan Graszodenaanleggen.nl. Het afvoeren van het oude gazon zit dan bij de prijs inbegrepen.

Vrijblijvende offerte

Raadpleeg de erkende hoveniers van Graszodenaanleggen.nl voor advies. Geniet van de vele voordelen die een ervaren en gerenommeerd hoveniersbedrijf je biedt. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten en diensten die we leveren? Wij maken voor jou een offerte op maat. Bel of mail ons en vraag ernaar!

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?

Graszoden


Oppervlakte M²

Soort ondergrond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?